Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τελετή εγκαινίων του Οίκου Ορθοδόξων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Φριβούργου της Ελβετίας από τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα



blog counter


Της τελετής εγκαινίων του Οίκου Ορθοδόξων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Φριβούργου προεξήρχε στις 28 Οκτωβρίου 2011 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Στην τελετή παρέστησαν ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ελβετική Συνομοσπονδία Αρχιεπίσκοπος Ντιέγκο Καουζιέρα,  Πρύτανη του Πανεπιστημίου Φριβούργου ιερέας Γκβίντο Φεργκάουβεν και άλλοι.
Το πρωί στο παρεκκλήσιο του Οίκου τελέσθηκε μια σύντομη προσευχή.
Εν συνεχεία την ώρα του προγεύματος ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ενημέρωσε του συνδαιτυμόνες για τα προβλήματα και τις προοπτικές του διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, απάντησε σε πολλαπλές ερωτήσεις. Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας στο Φριβούργο της ενορίας του Πατριαρχείου Μόσχας, η οποία θα μπορούσε να γίνει τόπος συναντήσεως τόσο για τους Ορθοδόξους φοιτητές, όσο και την τοπική Ρωσική κοινότητα.
Την παραμονή ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ έδωσε διάλεξη στους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής με θέμα το διάλογο Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών και ακολούθως μίλησε στους φοιτητές της Σχολής Σλαβκών Σπουδών και χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.
Αυθημερόν ο Ιεράρχης πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής..
http://www.mospat.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...