Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας της Υπερορίου Ρωσική Εκκλησίας στη Νέα Υόρκη



blog counter


Την Κυριακή της Απόκρεω, στις 27 Φεβρουαρίου, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Τσεχίας και Σλοβακίας Χριστοφόρος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας στη Νέα Υόρκη. Επίσης συλλειτούργησαν ο Πρωθιεράρχης της Υπερορίου Ρωσικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης Ιλαρίωνας, ο Διοικών των ενοριών του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αμερική Αρχιεπίσκοπος Ιουστινιανός, ο βοηθός της επαρχίας Ανατολικής Αμερικής Επίσκοπος Μανχάταν Ιερώνυμος, κληρικοί του Ναού. Μετά το Κοινωνικό θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιουστινιανός.
Μετά το πέρας της Θείας Συνάξεως ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας και ο Πρωθιεράρχης της Υπερορίου Ρωσικής Εκκλησίας αντάλλαξαν χαιρετισμούς.
Εκ μέρους της Αρχιερατικής Συνόδου της ROCOR ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας παρασημοφόρησε τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Χριστοφόρο με παράσημο της Παναγίας Οδηγήτριας Α΄ Τάξεως «για τους αγώνες για την ενίσχυση της ενότητας της Αγίας του Χριστού Ορθοδόξου Εκκλησίας».
Στη συνέχεια η γυναικεία αδελφότητα του Ιερού Ναού παρέθεσε γεύμα προς τιμή των υψηλών επισκεπτών.
Αυθημερόν ο Μακαριώτατος κ. Χριστοφόρος επισκέφθηκε αξιοθέατα και Ορθόδοξα Ιερά προσκυνήματα της Νέας Υόρκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...