Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πανήγυρη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην επαρχία Ρατσαμπούρι της Ταϊλάνδη



blog counter

Τα έργα κατασκευής της Ορθόδοξης Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου ξεκίνησαν τονΝοέμβριο 2009, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν αποκλειστικά από τις προσφορές πιστώνΚατά τοπαρόν το μοναστηριακό συγκρότημα περιλαμβάνει τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκουτοπαρεκκλήσι της Παναγίας Πορταΐτισσαςηγουμενείοκελιά και βοηθητικούς χώρουςΜέσα στο πρόγραμμα είναι η κατασκευή του Κατηχητικού  Σχολείου και του καμπαναριού.


Τη Θεία Λειτουργία, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 28 Αυγούστου 2011, τέλεσε στην ομώνυμη Μονή στο Ρατσαμπούρι της Ταϊλάνδης ο Αρχιμανδρίτης ‘Ολεγκ Τσερεπάνιν, αντιπρόσωπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στη χώρα αυτή, συμπαραστατούμενος από τον ιερέα Δανιήλ Βαν και ιεροδιάκονο Σεραφείμ Ρατσέα. Στην ακολουθία παρέστησαν προσευχόμενοι προσκυνητές από διάφορες Ορθόδοξες ενορίες της Ταϊλάνδης.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας έψαλε η μικτή χορωδία, αποτελούμενη από δόκιμους μοναχούς της Μονής και του Ιερού Ναό των Αγίων Πάντων στην Παταΐα. Απευθυνόμενος στους πιστούς με αφορμή την παήγυρη της Μονής ο Αρχιμανδρίτης Όλεγκ αναφέρθηκε στην πορεία της διαμόρφωσης της πνευματικής ζωής στη Μονή και ευχήθκε σε όλους τη βοήθεια της Παναγίας.
Μετά το πέρας της Θείας Συνάξεως μπροστά στο παρεκκλήσιο της Παναγίας των Ιβήρων ανεγνώσθησαν οι χαιρετισμοί της Θεοτόκου και ακολουθήσε η λιτανεία.
Όλοι οι παρόντες στη Λειτουργία προσκλήθηκαν στο γεύμο. Στην οργάνωση της εορτής συμμετείχαν ενεργά οι δωριτές, οι οποίοι ανέλαβαν τα μεταφορικά των προσκυνητών και το εόρτιο γεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...