Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Χειροτονία Βοηθών Επισκόπων για την Μητρόπολη Βόρειας Αμερικής



blog counter


antioxΣε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 11ης Δεκεμβρίου, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Balamand) Τρίπολη - Λιβάνου, η χειροτονία Νέων Βοηθών Επισκόπων για τη διαποίμανση των αραβορθοδόξων που ζουν στη Βόρεια Αμερική.
Της Θείας Λειτουργίας και της χειροτονίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιγνάτιος Δ', συμπαραστατούμενος από Μητροπολίτες και Επισκόπους του Πατριαρχείου Αντιοχείας.
Οι Νέοι Επίσκοποι είναι ο κ. Ιωάννης (Abdallah) Βοηθός Επίσκοπος στο Worcester και την Νέα Αγγλία, ο κ. Αντώνιος (Michaels) Βοηθός Επίσκοπος στο Τολέδο και τις Δυτικοκεντρικές Πολιτείες, και ο κ. Νικόλαος (Ozone) Βοηθός Επίσκοπος στο Brooklyn και παρά του Μητροπολίτη στο Englewood, NJ.
Εκατοντάδες πιστοί από όλα τα μέρη του Πατριαρχείου Αντιοχείας, κι ιδιαιτέρως την Μητρόπολη Βόρειας Αμερικής, κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί τον Καθολικό της Μονής για να αναφωνήσουν το (Άξιος, Άξιος, Άξιος!), για να λάβουν την ευχή και να ευχηθούν στους Νέους Επισκόπους.
Βιογραφικό των Νέων Επισκόπων
Ο κ. Ιωάννης (Abdallah) Βοηθός Επίσκοπος στο Worcester και την Νέα Αγγλία:
Κάτοχος διδακτορικού στην Ποιμαντική από την Θεολογική Σχολή του Pittsburgh, και Μεταπτυχιακού Θεολογίας απά την Θεολογική Σχολή του St. Vladimir. Δίδασκε μαθήματα ποιμαντικής στην Θεολογική Σχολή Αγ. Ιωάννου του Δαμασκηνού (Balamand).
Υπηρέτησε ως Πρεσβύτερος στην Μητρόπολη Βόρειας Αμερικής για 33 χρόνια, και ως Συντάκτης του Περιοδικού "Λόγος" της Μητρόπολης Βόρειας Αμερικής για 14 χρόνια.
Ο κ. Αντώνιος (Michaels) Βοηθός Επίσκοπος στο Τολέδο και τις Δυτικοκεντρικές Πολιτείες:
Κάτοχος πτυχίου Αγγλικής Φιλολογίας και Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο του Michigan, και πτυχίου Θεολογίας απά την Θεολογική Σχολή του St. Vladimir. Δίδασκε την Σύγχρονη Φιλοσοφία στο Gogebic Community College in Ironwood, Michigan.
Χειροτονήθηκε διάκονος στις 18 Σεπτεμβρίου 2004, και Πρεσβύτερος την Επόμενη μέρα, από τον Επίσκοπο Αντώνιο (Khoury). Διαποίμανε με αφοσίωση την ενορία του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου Fort Wayne, Indiana, μέχρι την εκλογή του σε Βοηθό Επίσκοπο.
Ο κ. Νικόλαος (Ozone) Βοηθός Επίσκοπος στο Brooklyn και παρά του Μητροπολίτη στο Englewood, NJ:
Γεννήθηκε στη Δαμασκό (Συρία) το 1963, και μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1981. Είναι κάτοχος Πτυχίου Μηχανικού Υπολογιστών και Μεταπτυχιακό στον ίδιο τομέα από το Πανεπιστήμιο Northeastern Boston, MA., και πτυχίο Θεολογίας από την Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, Brookline, MA.
Χειροτονήθηκε διάκονος στις 23 Απριλίου 2004 από τον Μητροπολίτη Βόρειας Αμερικής κ. Φίλιππο, και Πρεσβύτερος στις 9 Ιανουαρίου 2005 από τον Επίσκοπο Αντώνιο (Khoury). Διαποίμανε με αφοσίωση την ενορία του Απ. Φιλίππου FT. Lauderdale, FL., μέχρι την ημέρα της εκλογής του σε Βοηθό Επίσκοπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...