Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

O όρος "Άπω Ανατολή" από γεωγραφική και εκκλησιαστική πλευρά



blog counter



 Ο όρος Άπω Ανατολή δεν είναι ακριβής και συχνά χρησιμοποιείται συνδυαστικά για την ανατολική Ασία, περιλαμβάνοντας μερικές φορές και τις ανατολικότερες εκτάσεις της Ρωσίας ,δηλαδή την Ρωσική Άπω Ανατολή ,καθώς και την περιοχή του δυτικού Ειρηνικού Ωκεανού.Πολλές φορές ο όρος χρησιμοποιείται σαν συνώνυμο τη;ς Ανατολικής Ασίας ,η οποία μπορεί να οριστεί με βάση γεωγραφικούς και πολιτισμικούς όρους όπως η περιοχή ανατολικά της Ρωσίας ,η κεντρική και παράκτια Κίνα,η Ταιβάν ,η Ιαπωνία,η Βόρεια και Νότια Κορέα,οι Φιλιππίνες και το Βιετνάμ ,καθώς και τα κράτη και οι πολιτισμοί της υπόλοιπης Νοτιοανατολικής Ασίας ,όπως η Καμπότζη ,η Μαλαισία ,η Σιγκαπούρη ,το Μπρουνέι ,η Μιανμάρ,η Ταιλάνδη,η Ινδονησία ,το Ανατολικό Τιμόρ και κατά δεύτερο λόγο χώρες της Νότιας Ασίας δηλ.η Ινδία,το Πακιστάν ,το Μπαγκλαντές ,η Σρί Λάνκα ,το Νεπάλ και το Μπουτάν.
Εκκλησιαστικά θεωρούμε την περιοχή που περιγράφεται από τις ιδρυτικές πράξεις των τριών Μητροπόλεων (Χόνγκ-Κόνγκ,Κορέας και Σιγκαπούρης ) που πρόσφατα καθιερώθηκαν από τον Οικουμενικό Θρόνο με σκοπό να εξυπηρετήσουν ποιμαντικά την περιοχή.

Ιερά Μητρόπολις Κορέας.


Ιδρύθηκε  με πράξη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου την 20η Απριλίου του 2004 εντός των ορίων της μέχρι τότε «Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου εν Κορέα» που υπαγόταν στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας.Το 1995 η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Κορέα αναγνωρίσθηκε επίσημα από τις Κορεατικές αρχές  σαν νομικό πρόσωπο ,με την επωνυμία «Ίδρυμα Συντηρήσεως και Διαφυλάξεως της περιουσίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν Κορέα» στο οποίο μεταβιβάσθηκε ολόκληρη η ακίνητη περιουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Περιλαμβάνει τήν Κορέα, Νότια  καί Βόρεια , καί τήνΙαπωνία . Διοικείται βάσει του εγκεκριμένου από το Οκουμενικό Πατριαρχείο Καταστατικό  (6 Ιουνίου 2005).



Ιερά Μητρόπολις Χόνγκ-Κόνγκ

Ιδρύθηκε το 1996 με απόσπαση από την μέχρι τότε Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας και αναγνωρίστηκε το ίδιο έτος από την κυβέρνηση του Χόνγκ-Κόνγκ.Στην πνευματική της δικαιοδοσία περιλαμβάνει τό Χόνγκ Κόνγκ, τήν Λαϊκή Δημοκρατία τς Κίνας, τήν Ταϊβάν, τό Μακάο, τίς Φιλιππίνες, τό Βιετνάμ, τήν Καμπότζη, τό Λάος, τήν Ταϊλάνδη, τήν Μυανμάρ, τήν Μογγολία

Ιερά Μητρόπολις Σιγκαπούρης.
Ιδρύθηκε την 9η Ιουλίου 2008 με απόσπαση από την Μητρόπολη Χόνγκ-Κονγκ .Περιλαμβάνει την Σιγκαπούρη ,την Ινδονησία ,την Μαλαισία,το Μπρουνέι,το Τιμόρ,τις Μαλδίβες,το Μπαγκλαντές ,το Νεπάλ ,την Ινδία,το Πακιστάν ,την Σρί Λάνκα και το Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...