Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η Συρία χρειάζεται τους Χριστιανούς


blog counter


Η Συρία χρειάζεται τους Χριστιανούς
H υπόθεση της απαγωγής δύο μητροπολιτών στη Συρία επανέφερε στη δημόσια συζήτηση τις δύσκολες συνθήκες, με τις οποίες είναι αντιμέτωποι οι Χριστιανοί στην χώρα που μαστίζεται από τον εμφύλιο.
Ο φόβος της απαγωγής κληρικών δεν είναι πλέον θεωρητικός στη Συρία. Η απαγωγή δύο μητροπολιτών στο Χαλέπι ενέτεινε την ανησυχία του χριστιανικού πληθυσμού, υποστηρίζει ο μαρωνίτης κληρικός Μισέλ Γιάλαχ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το φαινόμενο δεν είναι νέο και ότι είχε πάρει μαζικό χαρακτήρα στο Ιράκ. Σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle, o Μισέλ Γιάλαχ υπενθυμίζει ότι η πλειονότητα των μουσουλμάνων στην Εγγύς Ανατολή καταδικάζει αυτού του είδους τις πρακτικές.
Ο Μισέλ Γιάλαχ επισημαίνει ότι ο χριστιανικός πληθυσμός στον αραβικό κόσμο μειώνεται διαρκώς και χαρακτηρίζει ολέθρια για την κατανόηση μεταξύ των θρησκειών την εξέλιξη αυτή. «Γκρεμίζονται οι γέφυρες και αυτό οδηγεί στην απομόνωση των θρησκευτικών ομάδων», λέει χαρακτηριστικά ο μαρωνίτης κληρικός, προσθέτοντας ότι «ζητούμενο είναι η ενσωμάτωση και όχι η διαίρεση των ανθρώπων».
O μαρωνίτης ιερέας αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις το μέλλον σε περίπτωση ανατροπής του καθεστώτος Άσαντ. «Εάν στη συνέχεια προκύψει ένα καθεστώς που θα σέβεται τον θρησκευτικό πλουραλισμό, οι Χριστιανοί στη Συρία θα ζήσουν καλά. Εάν έλθει στην εξουσία μια ισλαμιστική κυβέρνηση τότε τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τους Χριστιανούς», καταλήγει ο Μισέλ Γιάλαχ.
ΠΗΓΗ DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...