Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ισλαμοφασίστες απήγαγαν στην Συρία τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο



blog counter

Ισλαμιστές αντάρτες απήγαγαν τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο κοντά στην συρο-τουρκική μεθόριο . Οι ελληνορθόδοξοι διώκονται απηνώς στην Συρία από την ισλαμική ισλαμική αντιπολίτευση ενώ η Δύση κωφεύει και η Ελλάδα, το υπουργείο Εξωτερικών του Δ.Αβραμόπουλου, όχι απλώς αδιαφορεί, αλλά εκδίδει ανακοινώσεις στήριξης των ισλαμιστών και τους βοηθά στο "θεάρεστο" έργο τους!
Για την ακρίβεια (και...) διά της ψήφου του Δ.Αβραμόπουλου, η ΕΕ αποφάσισε να επιτρέψει σε ευρωπαϊκές εταιρίες να πραγματοποιήσουν συναλλαγές για πετρέλαιο, σε περιοχές όπου ελέγχονται από τους επαναστάτες. Επίσης, να πραγματοποιούν επενδύσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Συρίας, εάν έχουν εξασφαλίσει την υποστήριξη από τους αντάρτες.
Την απόφαση την επέβαλε η Γερμανία με το επιχείρημα του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ότι "έτσι θα καταδειχθεί στους Σύρους, ότι υπάρχει εναλλακτική πέραν του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ".

Την ίδια ώρα απήγαγαν στην Συρία τον Παύλο, ενώ σκότωσαν τον οδηγό και τον διάκονο του Μητροπολίτη.
H απαγωγή σημειώθηκε όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Μητροπολίτης μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια είχε περάσει στο έδαφος της Συρίας από την Τουρκία.
Η είδηση της απαγωγής έχει συγκλονίσει το Πατριαρχείο Αντιοχείας, καθώς ο Πατριάρχης είναι κατά σάρκαν αδελφός του Μητροπολίτη Παύλου.
Ο Αμπντουλάχ Στεΐφο, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης της Συρίας, είπε ότι οι δύο ιερωμένοι απήχθησαν όταν ο επίσκοπος Ιωάννης πήγε να υποδεχθεί τον Μητροπολίτη Παύλο όταν εκείνος βρέθηκε σε έδαφος της βόρειας Συρίας.
Να σημειωθεί ότι πριν δέκα ημέρες το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα.
Εν μέσω συνεχιζόμενων πληροφοριών για σφαγές, ισλαμιστής θρησκευτικός ηγέτης  προτρέπει  τους «εξεγερμένους αντάρτες» στη Συρία, οι οποίοι προσπαθούν να ανατρέψουν  το καθεστώς Άσαντ, να βιάζουν γυναίκες, αρκεί αυτές να είναι άλλων δογμάτων, όπως αναφέρει και η αμερικανική εφημερίδα Washington Times. 
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον  Γιασέρ Αλ-Aιλαουνί, ο οποίος κατάγεται από την Ιορδανία, όμως ζούσε επί 20 σχεδόν  στη Δαμασκό. Ο συγκεκριμένος, μέσω του YouTube, καλώντας τους μουσουλμάνους πιστούς σε «νόμιμο φετβά» (πόλεμο) εναντίον του  Άσαντ,  προτείνει στους «επαναστάτες» να θέσουν σε εφαρμογή μια «κυβέρνηση σαρίας».
Οι βιασμοί χριστιανών γυναικών ή αλεβιτισσών είναι επιτρεπτοί, επιβεβαιώνοντας πως στόχος των δυνάμεων που πολεμούν τον Άσαντ είναι μια  ισλαμική Συρία χωρίς χριστιανούς.
Στο βίντεο, ο ισλαμιστής ηγέτης αναφέρεται σε μη-μουσουλμάνες σεξουαλικές σκλάβες, ενώ θυμίζουμε πως άλλος συνάδελφός του, ονόματι Χασσίμ  Καμένα, πρόσφατα υποστήριξε (σε καναδική εφημερίδα μάλιστα, την «Τoronto Sun»), πως «οι γυναίκες φταίνε που βιάζονται, και εφ’ όσον θέλουν να είναι ασφαλείς πρέπει να ντύνονται πιό σεμνά».
Άλλος θρησκευτικός ηγέτης, ο Σαουδάραβας Μωχάμμεντ Αλ Αρίφι, αφού υπενθύμιζε πως «οι τζιχαντιστές που μάχονται στη Συρία έχουν δύο χρόνια να πάνε με γυναίκες» (οι καημένοι!!!), ως εκ τούτου δικαιολογείται να χρησιμοποιούν γυναίκες ως σεξουαλικά εργαλεία, αρκεί αυτές να είναι πάνω από 14 ετών (!!!) και να συνάπτεται ένας γάμος διάρκειας «ολίγων ωρών», ώστε να δικαιολογείται μέσω  κορανίου ο βιασμός. 

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΕΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

I – Βίος
1- Καταγωγή 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας, κ. Παύλος, κατά κόσμο Rami Yazigi, γεννήθηκε στη Λαοδικεία της Συρίας το 1959.  
2- Ακαδημαϊκές Σπουδές 
- Πτυχιούχος του Πολυτεχνείου του Πανεπιστημίου Teshreen της Λαοδικείας.
- Πτυχιούχος και διδάκτωρ του Α.Π.Θ. το 1991, υποβάλλοντας την διατριβή του με θέμα: "Εσχατολογία και Ηθική - Η θεμελίωση της εν Χριστώ ζωής κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο", δημοσιευμένη στην Θεσσαλονίκη το 1992.
- Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής στην Θεσσαλονίκη.
- Εκμάθηση της τέχνης της Βυζαντινής Αγιογραφίας.
- Διδασκαλία: Διδάσκει από το 1992 την Χριστιανική Ηθική, την Πατρολογία, την Ομιλητική στην Θεολογική Σχολή Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στο Πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ (Λίβανος).
- Κοσμητεία: Από το 1994 μέχρι τον Αύγουστο 2001, ήταν κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ συνάμα και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας του Μπαλαμάντ. Κατά την κοσμητεία του, έδωσε στην σχολή ένα ορθόδοξο και πνευματικό υπόβαθρο και άνοιγμα. Συγχρόνως, ανέλαβε την συντήρηση του μοναστηριού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.  
3- Χειροτονίες 

- 1985: χειροτονία εις διάκονο από την Άγιο Λαοδικείας της Συρίας, κ. Ιωάννη.
- 1992: χειροτονία εις Ιερομόναχο από την Άγιο Λαοδικείας της Συρίας, κ. Ιωάννη.
- 1994: οφίκιο του αρχιμανδρίτη.
- 2000: εκλογή εις μητροπολίτη Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας με την παμψηφία της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής (2 Οκτωβρίου), χειροτονία εις αρχιερέα από την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιγνάτιον με συλλειτουργούς μερικών ιεραρχών (20 Οκτωβρίου), ενθρόνιση στο Καθεδρικό Ναό του Προφήτου Ηλιού στο Χαλέπι (22 Οκτωβρίου).  

II – Αρχιερατική Διακονία 

1- Χειροτονίες 

Από την αρχή της αρχιερατικής του διακονίας μέχρι σήμερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης έκανε 24 χειροτονίες εις διάκονο και εκ των υστέρων εις πρεσβύτερο των κάτωθι κληρικών:
- Στο Χαλέπι: Αρχιμ. Σιλουανού Moussi (νυν Μητροπολίτης Μπουένος Άϊρες), Αρχιμ. Δημητρίου Sharbak, Αρχιμ. Ηλία Toumeh, Αρχιμ. Εφραίμ Toumeh, Ιερομόναχου Συμεών Dib, Ιερομόναχου Κυρίλλου Obeid, Πρεσβυτέρου Ηλία Farah, Αρχιμ. Βασιλείου Kodsieh, Αρχιμ. Ανδρέου Marcos, Αρχιμ. Ρωμανού Daoud, Αρχιμ. Μωυσή Al Khassi, Ιεροδιακόνου Αντωνίου Ibrahim, Ιεροδιακόνου Γαβριήλ Azar.
- Στην Τουρκία: Πρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Teymour (Mersin), πρεσβυτέρου Δημητρίου Dogeim (Αντιόχεια), πρεσβυτέρου Ιωάννου Dalloul (Αντιόχεια).  
2- Συμμετοχή σε Συνοδικές επιτροπές κ.α.
- Μέλος της συνοδικής επιτροπής για την προετοιμασία της Αντιοχειανής Γενικής Λαϊκό-Κληρικής Συνελεύσεως.
- Μέλος της γραμματείας της Ιεράς Συνόδου.
- Μέλος της συνοδικής επιτροπής των εξωτερικών οικουμενικών σχέσεων.
- Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας και πάσης Ανατολής στο επίσημο θεολογικό διάλογο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά των Ρωμαιοκαθολικών.
- Ποιμαντορία, μ’ εξουσιοδότηση της Α.Θ.Μ. Πατριάρχη κ. Ιγνατίου, της τουρκικής περιοχής που ανήκει στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου.
3- Επίσημες υποδοχές
Το 2009:
- 26 Ιουνίου: Υποδοχή του πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρλου Παπούλια.
- 10 Μαΐου: Υποδοχή της Βουλγαρικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλείς τους αξιότιμους Νομάρχη και Πρύτανη του Πανεπιστημίου της πόλης συνοδευόμενους από τον βούλγαρο πρόξενο.
- 24 Απριλίου: Υποδοχή της Ελληνικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλή τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Θεόδωρο Κασσίμης.
- 12 Φεβρουαρίου: Υποδοχή της Ιταλικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλή τον Μονσενιόρ Ρωμάνο Ρώσι.
Το 2008:
- 22-25 Δεκεμβρίου: Υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σεβαστεάς κ. Θεοδοσίου.
- 22 Ιουλίου: Υποδοχή της αντιπροσωπείας της αδελφότητας Saint Egidio με επικεφαλή τον κ. Claudio Mario Betti.
- 3 Ιουνίου: υποδοχή της αντιπροσωπείας της Καθολικής Εκκλησίας αποτελούμενης από τον Μονσενιόρ Johan Bonny, μέλος του συμβουλίου της Παπικής εκκλησίας για τον διαθρησκευτικό διάλογο, και τον π. France Bawon, μόνιμο μέλος της επιτροπής του θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών.
Το 2007:
- Υποδοχή του Μακαριωτάτου Συριακοβήτου Πατριάρχου Ιγνατίου.
- Υποδοχή του Πρωθυπουργού της Συριακής Κυβερνήσεως, κ. Mohammad Naji Otri.
- 4 Μαΐου: υποδοχή της αντιπροσωπείας της Ευαγγελικής Γερμανικής Εκκλησίας.
Το 2006:
- 3 Μαΐου: υποδοχή της αντιπροσωπείας της Λουθηρανικής Γερμανικής Εκκλησίας.
- 17 Μαΐου: υποδοχή της αντιπροσωπείας της ΜΚΟ Αλληλεγγύης της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το 2005:
- 26 Σεπτεμβρίου: υποδοχή της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.Βαρθολομαίου Α’, στο καθεδρικό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στην Αντιόχεια.
Το 2004:
- 30 Οκτωβρίου: υποδοχή της Βασιλίδας της Ισπανίας, κας. Σοφίας.
- 12 Μαΐου: υποδοχή της Α.Θ.Μ. Πατριάρχη των Αρμένιων Καθολικών, κ. Ναρσίς Βεδρους ΑΘ’.
- 6 Μαρτίου: υποδοχή του Καρδινάλη Walter Kasper, διευθυντή του «Ποντιφικού Γραφείου για την ένωση των Χριστιανών» στο Βατικανό.
Το 2003:
- 25 Δεκεμβρίου: υποδοχή του Πρωθυπουργού της Συριακής Κυβερνήσεως, κ. Mohammad Naji Otri.
- 29-30 Νοεμβρίου: υποδοχή της Α.Θ.Μ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης ΕΛλάδος, κ. Χριστοδούλου.
Το 2002:
- 15-17 Μαρτίου: του Καρδινάλη Walter Kasper, διευθυντή του «Ποντιφικού Γραφείου για την ένωση των Χριστιανών» στο Βατικανό, στα πλαίσια των εγκαινίων του Ι. Ν. Αγίου Ιωσήφ του Μνηστώρος στο Χαλέπι.
To 2000:
- 21-22 Οκτωβρίου: υποδοχή του Σεβασμιωτάτου επισκόπου Pierre Duprey, πρώιν διευθυντή του «Ποντιφικού Γραφείου για την ένωση των Χριστιανών» στο Βατικανό, στα πλαίσια της ενθρονίσεως του Αγίου Χαλεπίου.  
4- Επίσημες Επισκέψεις
To 2000:
- (9-12 Ὀκτωβρίου) συνόδεψε τον Μακαριώτατον Πατριάρχη Αντιοχείας στην Σύναξη των Προκαθημένων των ανά τον κόσμο Ορθοδόξων Εκκλησιών στον Οικουμενικό Πατριαρχείο.
- (25 Φεβρουαρίου) εκπροσώπευσε τον Πατριαρχείο Αντιοχείας στην ενθρόνιση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.
- (31 Ιανουαρίου) παρέστη στην κηδεία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστοδούλου, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Αντιόχειας και επέδωσε την συλλυπητήρια του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας.
- Το 2006: (6-13 Νοεμβρίου) επισκέφτηκε την Κέμπριτζ κατ’ όπιν προσκλήσεως του Ορθόδοξου Θεολογικού Ινστιτούτου, όπου έδωσε δύο ομιλίες και χειροτόνησε ένα διάκονο.
- Το 2005: (15-17 Απριλίου) επίσκεψη της Ι .Μ. Φιλαδέλφειας και πάσης Ιορδανίας.
- Το 2005: (15-17 Απριλίου) επίσκεψη της Ι .Μ. Φιλαδέλφειας και πάσης Ιορδανίας .
- Το 2004: (14-16 Αυγούστου) επίσκεψη της Ι. Μ. Μαχαιράς στην Κύπρο.
- Το 2001: (Σεπτεμβρίου) επίσκεψη το Άγιον Όρος.
5- Οικουμενικές Σχέσεις- Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας και πάσης Ανατολής στο επίσημο θεολογικό διάλογο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά των Ρωμαιοκαθολικών, από το Σεπτέμβριο 2005.
- Φίλος της καθολικής αδελφότητας Saint Egidio στην Ρώμη, με συμμετοχή στα ετήσια διεθνείς συνέδρια της αδελφότητας.
- Φίλος της καθολικής οργανώσεως Focolari, με συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο των επισκόπων στο Φανάρι της Τουρκίας, 29-30 Νοεμβρίου 2004.
6- Διεθνές Συνέδρια
- Το 2009:
- 23-25 Απριλίου: συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο «Lecture sur Paul du point de vue oriental» στην Δαμασκό, με εισήγηση υπό τον τίτλο: «Η επιρροή του Αποστόλου Παύλου στη Βυζαντινή Θ. Λειτουργία ».
- 23 Φεβρουαρίου: συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο «La valeur des Églises Chrétiennes au Moyen-Orient _ Le dialogue Islamo-Chrétien à ce sujet», διοργανωμένο από την αδελφότητα Saint Egidio στην Ρώμη της Ιταλίας, με εισήγηση υπό τον τίτλο: «Ο πνευματικός πλούτος των ανατολικών Ορθοδόξων Εκκλησιών».
Το 2008: - 16-18 Νοεμβρίου: συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο για την ειρήνη στην Λάρνακα Κύπρου: «The Civilization of Peace: Faith and Cultures in Dialogue» διοργανωμένο από την αδελφότητα Saint Egidio και την Εκκλησία της Κύπρου, με εισήγηση υπό τον τίτλο: «Θεωρία και Πράξις κατά τον Άγιο Γρηγόριον τον Παλαμά- Συμβολή προς τον Σύγχρονο Μοναχισμό».
Το 2007: - 13-18 Σεπτεμβρίου: Διεθνές Επιστημονικόν Συνέδριον επί τη 1600 επετείων Ιωάννου του Χρυσοστόμου Κωνσταντινουπόλει, με εργασία υπό τον τίτλο: «Ο Αγ. ΙΩ. Χρυσόστομος και η Αντιόχεια».
- 23-28 Ιουλίου: συμμετοχή στο συνέδριο των χριστιανών νέων της Μέσης Ανατολής στο Χαλέπι, με εισήγηση υπό τον τίτλο: «Η Ενότητα της Εκκλησίας μέσα από την Θ. Ευχαριστία».
- 7-9 Ιουνίου: συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο του Θεολογικού Ινστιτούτο της Αγίας Τριάδας TFCC στο Χαλέπι, με εισήγηση υπό τον τίτλο: «Η Οικουμενική Κίνηση στο Χαλέπι».
Το 2006: - 18-25 Σεπτεμβρίου: συμμετοχή στην συνέλευση της επιτροπής του Ορθοδόξου-καθολικού Διαλόγου στο Βελιγράδι.
- 7 Ιουλίου: οικουμενικό συμπόσιο με τίτλο: «Ο Ορθόδοξο-καθολικός Διάλογος-νεώτερα και προβλέψεις» κατ’ όπιν προσκλήσεως της οικουμενικής επιτροπής της Ι.Μ. Χαλεπίου.
- 25-29 Ιουνίου: συμμετοχή στο διεθνές Επιστημονικό συνέδριο ΙΒ’ ΠΑΥΛΕΙΑ: «Παυλεία Θεολογία και Σύγχρονη Ειδωλολατρία», με εισήγηση υπό τον τίτλο: «Σύγχρονος Δυαδισμός και Παύλεια Ενότης του Ανθρώπου κατά τον Άγιον Ιωάννην Χρυσόστομον».
- 11-14 Μαΐου: συμμετοχή στο 11ο συνέδριο της Συριακής Κληρονομιάς «Ο Άγιος Εφραίμ ποιγητής της σύγχρονης εποχής», διοργανωμένο από το κέντρο ανατολικών σπουδών και ερευνών στο Λίβανο με τις Εκκλησίες του Χαλεπίου , με εισήγηση υπό τον τίτλο: «Ο Άγιος Εφραίμ στην Ελληνική Γραμματολογία»
- 11 Μαΐου: συμμετοχή στο συμπόσιο «Ορθοδοξία και Ορθοπραξία», στα πλαίσια του εορτασμού «Χαλέπι, Πρωτεύουσα του Ισλάμ». - 8-11 Φεβρουαρίου: συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο για τους Καθολικούς Επίσκοπους στον κόσμο, διοργανωμένο από την αδελφότητα Saint Egidio στην Ρώμη.
Το 2005: - 22-25 Οκτωβρίου: συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο για την Χριστιανική Μυστικότητα στη Λεμεσό, διοργανωμένο από την Ι. Μ. Λεμεσού και το Α.Π.Θ. και το Κ.Π.Α, με εισήγηση υπό τον τίτλο: «Η αυτομεμψία στα συγγράμματα του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή».
- 25-29 Σεπτεμβρίου: εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ. Πατριάρχη κ. Ιγνάτιον στο Α’ Διεθνές Συνέδριο Του Hatay.
- 4-7 Σεπτεμβρίου: συμμετοχή στο Θ’ Διεθνές Συνέδριο «Η Θεία Ευχαριστία κατά την ανατολική και δυτική παράδοση, υπό το φως των οικουμενικών σχέσεων», διοργανωμένο από τον Φρανσισκανό Ινστιτούτο του Ποντιφικού Πανεπιστημίου στην Ρώμη και το Α.Π.Θ.
- 26-28 Ιουνίου: συμμετοχή στο Θ’ Διεθνές Συνέδριο Ταρσού-Αντιοχείας «Ο Απόστολος Παύλος από την Ταρσό μέχρι την Αντιόχεια-Αρχιτεκτονικά, Ιστορικά και Θρησκευτικά» διοργανωμένο από τον Φρανσισκανό Ινστιτούτο του Ποντιφικού Πανεπιστημίου στην Ρώμη και το Μούσταφα Καμάλ Πανεπιστήμιο στο Hatay της Τουρκίας, με εισήγηση υπό τον τίτλο: «Σαρκικός, Ψυχικός και Πνευματικός άνθρωπος στον Απόστολο Πάυλο και τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο».
Το 2004:
- 3-7 Οκτωβρίου: συμμετοχή στο ΙΗ’ Διεθνές Συνέδριο «Χριστιανική Θεσσαλονίκη» διοργανωμένο από το Α.Π.Θ. και το Δήμο Θεσσαλονίκης, με εισήγηση υπό τον τίτλο: «Θεωρία και Πράξη κατά τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά».
- 20-24 Σεπτεμβρίου: συμμετοχή στο Α’ Διεθνές Συνέδριο «Χριστιανισμός και Πολιτισμός: ο προβληματισμός του πλουραλισμού» διοργανωμένο από το Ινστιτούτο της Άγιας Τριάδος για τον Χριστιανισμό και την Κουλτούρα της Αγγλικανής Εκκλησίας στο Λονδίνο, με εισήγηση υπό τον τίτλο: «Η Χριστιανική προσέγγιση της ενότητας σε ένα πλουραλιστικό περιβάλλον-συμβολή του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού».
- 5-7 Σεπτεμβρίου: συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο «Θρησκείες και Κουλτούρες: το θάρρος προς μία νέα ανθρωπότητα», διοργανωμένο από την αδελφότητα Saint Egidio στο Μιλάνο της Ιταλίας, με εισήγηση υπό τον τίτλο: «Η βιβλική προσέγγιση του δεσμού της οικογένειας μπροστά στα σύγχρονα προβλήματα».
Το 2003:
- 7-9 Σεπτεμβρίου: συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο «Ειρήνη και Πόλεμος: Πίστεις και Κουλτούρες σε διάλογο», διοργανωμένο από την αδελφότητα Saint Egidio στο Άαχεν της Γερμανίας, συνοδεύοντας την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιγνάτιον, με εισήγηση υπό τον τίτλο: «Η αρμονία και δυσαρμονία των θρησκειών- οι βάσεις της θρησκευτικότητας και του φανατισμού».
Το 2002:
- 12-18 Σεπτεμβρίου: συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο «Συνάντηση Ανατολής και Δύσεως», διοργανωμένο από την Ι.Μ. Minster Abbey της Καθολικής Εκκλησίας στο Ramsgate της Αγγλίας, με εισήγηση υπό τον τίτλο: «Σύνοψη των οικουμενικών δραστηριοτήτων στην Μέση Ανατολή».
- 1-3 Σεπτεμβρίου: συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο «Πίστεις και Κουλτούρες σε σύγκρουση και διάλογο», διοργανωμένο από την αδελφότητα Saint Egidio στο Παλέρμο της Ιταλίας, με μαρτυρία για το θέμα: «Η συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στη Συρία».
Το 2001:
- 26-30 Σεπτεμβρίου: συμμετοχή στο Ε’ Διεθνές Συνέδριο των Θεολογικών Σχολών ανά τον κόσμο, διοργανωμένο από την Θεολογική Σχολή του Βελιγραδιού, ως κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ, με εισήγηση υπό τον τίτλο: «Η Θεολογία μπροστά στην Τρίτη χιλιετία».
Το 2000:
- 21-26 Αυγούστου: συμμετοχή στο Συνέδριο της Χριστιανικής Κατηχήσεως, στη Βηρυτό του Λιβάνου, με εισήγηση υπό τον τίτλο: «Η οικουμενική Χριστιανική Κατήχηση».

7- Συγγράμματα
- Ποιμαντικοί Λόγοι, τόμ.Β’, εκδ. Ι.Μ.Ευαγγελισμού, Χαλέπι 2008. (Αραβικά).
-Το Πνεύμα για την σύγχρονη εποχή, (θεολογικές ομιλίες), εκδ. Ι.Μ.Ευαγγελισμού, Χαλέπι 2008. (Αραβικά).
- Μέθοδος του κήρυκα, εκδ. Ι.Μ.Ευαγγελισμού, Χαλέπι 2006. (Αραβικά).
- Κυριακοδρόμιο Αποστολών, τόμ. Α’, (ακίνητες γιορτές), εκδ. Ι.Μ.Ευαγγελισμού, Χαλέπι 2006. (Αραβικά).
- Κυριακοδρόμιο Αποστολών, τόμ. Β’, (κινητές γιορτές του Τριωδίου και Πεντικοσταρίου), εκδ. Ι.Μ.Ευαγγελισμού, Χαλέπι 2006. (Αραβικά).
- Κυριακοδρόμιο Ευαγγελίων, τόμ. Α’ (κινητές γιορτές του Τριωδίου και Πεντικοσταρίου), εκδ. Ι.Μ. Χαλεπίου, 2006. (Αραβικά).
- Κυριακοδρόμιο Ευαγγελίων, τόμ. Β’ (ακίνητες γιορτές), εκδ. Ι.Μ. Χαλεπίου 2006. (Αραβικά).
- Ερμηνεία Ψαλμών, εκδ. Ι.Μ.Ευαγγελισμού, Χαλέπι 2006. (Αραβικά).
- Ποιμαντικοί Λόγοι, τόμ.Α’, εκδ. Ι.Μ. Βόσρα, 2005. (Αραβικά).
- Επιστολή αγάπης –απολογητικές μελέτες για την Ορθόδοξη πίστη, εκδ. Ι.Μ. Λαοδικείας, φυλλάδιο 58, 1994. (Αραβικά).
8- Μεταφράσεις στα Αραβικά
- Ο Άγιος Αρσένιος ο Καπαδόκης, του Γέροντος Παϊσίου, εκδ. Ι.Μ. Παναγίας του Μπαλαμάντ, 1997.
- Ο Στάρετς Ηλαρίων, εκδ. Ι.Μ. Λαοδικείας, φυλλάδιο 67, 1995.
- Ο Στάρετς Σαμσόν, εκδ. Ι.Μ. Λαοδικείας, φυλλάδιο 65, 1995.
- Η Δύναμη του Ονόματος, του Σεβ. Καλλίστου Ware, εκδ. Ι.Μ. Παναγίας Μπελμάνα, 1994.
- Πνευματικό Ανθολόγιο (ΙΙΙ), εκδ. Ι.Μ. Λαοδικείας, φυλλάδιο 57, 1994.
- Ο Άγιος Κασσιανός ο Ρωμαίος, εκδ. Ι.Μ. Λαοδικείας, φυλλάδιο 54, 1993.
9- Δημοσιευμένα Άρθρα
- Σωματικός, Ψυχικός και Πνευματικός Άνθρωπος- Πόλεμος Σαρκός και Πνεύματος - Κατά τον Απόστολον Παύλον και τον Άγιον Ιωάννην Χρυσόστομον, στο “Studi Paolini”, 2009, σσ.587-603. (Γαλλικά).
- Η επιρροή το Αποστόλου Παύλου στη Βυζαντινή Θ Λειτουργία, στο περιοδικό του Πατριαρχείου Αντιοχείας, «AL Nashra», 2009. (Αραβικά).
- Η νηστεία, Hawliyyat της Θεολογικής Σχολής Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού του Μπαλαμάντ, τεύχος 7ος, έτος 2005-2006, σσ. 11-25. (Αραβικά).
- Η αυτομεμψία στα συγγράμματα του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή, εκδ. Ι.Μ. Μαχαιράς, Κύρπος 2005. (Ελληνικά).
-Σύνοψη των οικουμενικών δραστηριοτήτων στην Μέση Ανατολή, στο Fairacres Chronicle, Τόμ. 36ος, τεύχος 2ος, 2003, Όξφορδ, Αγγλία, σσ. 27-33. (Αγγλικά).
- Η γυναίκα στην Αγία Γραφή και στην Πατερική Παράδοση, στο Τιμητικό Τόμο στον Γέροντα Αιμιλιανό Σιμονοπετρίτη, «Σύναξις Ευχαριστίας», εκδ. Ίνδικτος, 2003, σσ. 205-236. (Ελληνικά).
- Σαρκικός, Ψυχικός και Πνευματικός Άνθρωπος κατά τον Απόστολο Παύλο και τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο, Hawliyyat της Θεολογικής Σχολής Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού του Μπαλαμάντ, τεύχος 3ος-5ος, έτος 2001-2002 και 2002-2003, σσ. 48-65. (Αγγλικά).
- Η παγκοσμιοποίηση, Hawliyyat της Θεολογικής Σχολής Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού του Μπαλαμάντ, τεύχος 2ος-3ος, έτος 1999-2000 και 2001-2002, σσ. 155-203. (Αραβικά και Αγγλικά).
- Η γυναίκα στην Αγία Γραφή και στην Πατερική Παράδοση, στο περιοδικό του Πατριαρχείου Αντιοχείας, «AL Nashra», και στην εφημερίδα της Ι.Μ. Βόσρα, «Al Arabia». (Αραβικά).
- Η Χριστιανική προσέγγιση της ενότητας σε ένα πλουραλιστικό περιβάλλον-συμβολή του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού, στο περιοδικό του Πατριαρχείου Αντιοχείας, «AL Nashra». (Αραβικά). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...