Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

“… των αδελφών μου των ελαχίστων..”(Ανακοίνωση των Φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής)


blog counter




“…επείνασα γαρ και εδώκατέ μου φαγείν
εδίψησα και εποτίσατέ με,
ξένος ήμην, και συνηγάγετέ με
γυμνός και περιεβάλετέ με
ησθένησα και επεσκέψασθέ με
εν φυλακή ήμην και ήλθετε προς με” (Ματθ. Κεφ. κε)

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί.
Ο Χριστός εν τω μέσω ημών.
Στο Ευαγγέλιο της Κρίσεως, μέσα από τα συγκεκριμένα λόγια, ο Κύριος συμπυκνώνει το μήνυμα της κοινωνικής διάστασης του Χριστιανισμού, αλλά παράλληλα δείχνει και τη βαρύτητα της σημασίας των λόγων Του για την είσοδο των ανθρώπων στον Παράδεισο.
Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, ο ίδιος ο Θεός ταυτίζεται με τους ελαχίστους αυτού του Κόσμου. Τους δίνει πρόσωπο, δικαίωμα στη ζωή, τους δίνει αυταξία. Στη διάρκεια της επί γης παρουσίας Του, τους συναναστρέφεται, συντρώγει μαζί τους, συνομιλεί, κάθεται δίπλα τους , τους θεραπεύει…όχι απλά τους αποδέχεται, αλλά μοιράζεται μαζί τους στιγμές της καθημερινής ζωής.
Ο Χριστός πρώτος καταρρίπτει, καταργεί τις διακρίσεις, τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους ανθρώπους  στέκεται δίπλα στον “διαφορετικό”.
1524849_695523070466726_1592794997_n
Με αφορμή την σημερινή Κυριακή εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες σε όλους όσους μέχρι τώρα  μας εμπιστεύτηκαν και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή  μας   για οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του μακαριστού Ορθόδοξου ιεραποστόλου π.Αθανασίου Μanalu στην Σουμάτρα της Ινδονησίας, κάνοντας πράξη τα λόγια του Χριστού αλλά και του Αποστόλου Ιακώβου «Γίνεσθε δε ποιηταί λόγου και μη μόνον ακροατές….» (Ιακ. 1:22).
Ο μακαριστός π.Αθανάσιος κοιμήθηκε  την 25η  Δεκεμβρίου 2013 και ήταν πατέρας πέντε ανήλικων παιδιών.
Ήδη στάλθηκε το πρώτο χρηματικό ποσό βοήθειας και σύντομα θα αποσταλεί και δεύτερο.
article_16405
Μεταφέρουμε επίσης και τις ιδιαίτερες ευχαριστίες, προς τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές, της πρεσβυτέρας  Θεοδώρας, συζύγου  του μακαριστού ιερέως, η οποία έχει αναλάβει πλέον το βάρος της ανατροφής της πολύτεκνης οικογένειάς της σε πολύ δύσκολες συνθήκες ,αφού ο π.Αθανάσιος ήταν και παρέμεινε φτωχός.
Η προσπάθεια για οικονομική ενίσχυση της παραπάνω οικογένειας συνεχίζεται.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να καταθέσουν τις δωρεές τους στον παρακάτω  NEO TΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

ΝΕΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ:
ALFA BANK  545-002101-021117
IBAN GR 7601405450545002101021117
(Δικαιούχος π.Δημήτριος Αθανασίου)

(Ο παλιός λογαριασμός ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ /66046796ΙBAN : GR 66 0120 5450 0000 0006 6046 796BIC :EMPOGRAA.)  απενεργοποιήθηκε λόγω των αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα.
Υπενθυμίζουμε  ότι τα χρήματα αποστέλλονται δια μέσου Ιεραποστολικού Συλλόγου, ο οποίος εκδίδει και τις σχετικές αποδείξεις.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε τους δωρητές να μας γνωστοποιούν τα απαραίτητα  στοιχεία (ονοματεπώνυμο-διεύθυνση διαμονής) προκειμένου να τους αποσταλούν αποδείξεις των δωρεών τους και να γράφουν στο καταθετήριο της Τράπεζας ότι τα  χρήματα προορίζονται για την οικογένεια του π.Αθανασίου Manalu.
Όσοι επιθυμούν να στείλουν απευθείας χρήματα στην οικογένεια ας επικοινωνήσουν μαζί μας στο e-mail  fdathanasiou@gmail.com, για να να τους δώσουμε τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας στην Σουμάτρα.

Για την ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...