Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Μητροπολίτης Ιλαρίων: "Ο Κύριος σας έφερε από το σκότος στο φως"



blog counter



Την τελετή αποδοχής στην Ορθόδοξη Εκκaposximatismenoiλησία των προσωρινά αποσχισθέντων πραγματοποίησε στις 9 Απριλίου 2012 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Πάντων Θλιβομένων η Χαρά.
Πρόκειται για 36 άτομα τα οποία παλαιότερα προσχώρησαν σε σχίσματα, αιρέσεις ή σέκτες και διά τούτου εξέπεσαν της Ορθοδόξου πίστεως.
Αφού ορκίσθηκαν στο Ευαγγέλιο να είναι αφοσιωμένοι στην Εκκλησία ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας τοποθέτησε στο κεφάλι του καθενός το ωμοφόριό του.
Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης, απεύθυνε λόγο νουθεσίας στους παριστάμενους:
«Ο Κύριος σας έφερε από το σκότος της πλάνης στο θαυμαστού Αυτού Φως. Η διαφορά μεταξύ της πλάνης και της αλήθειας είναι ακριβώς ίδια όπως εκείνη μεταξύ του σκότους και του φωτός, του καλού και του κακού, του διαβόλου και του Θεού.
Από τώρα λησμονώντας την παλαιότερη πλάνη πρέπει διδασκόμενοι καθημερινώς να έλθετε στην επίγνωση της αληθείας του Θεού, να ενδυναμώνετε την καρδιά και το νου με τη μελέτη της Αγίας Γραφής, να εκκλησιάζεσθε όσο το δυνατόν τακτικότερα, να κοινωνάτε των Αγίων του Χριστού Μυστηρίων, διά των οποίων ενωνόμαστε με τον Θεό όχι μόνο πνευματικά, διανοητικά και αισθηματικά, αλλά και φυσιολογικά, με όλη την ανθρώπινη μας φύση.
Προσπαθήστε ποτέ να μην επανέρχεσθε στην οδό της πλάνης και πονηρίας.
Ποτέ να μη διαβάζετε άσεμνα βιβλία, τα οποία ίσως διαβάζατε κατά το παρελθόν.
Ποτέ να μην ανατρέχετε στα βιβλία των ψευδοδιδασκάλων, αλλά να μελετάτε εκτός της Αγίας Γραφής και έργα των αγίων πατέρων και χριστιανών συγγραφέων και διδασκάλων.
Όσοι από τους γνωστούς και φίλους σας ακόμα ευρίσκονται στην πλάνη και αγνοούν την αλήθεια, προσπαθήστε κατά το δυνατόν να τους φέρετε στην αλήθεια και στους κόλπους της Εκκλησίας του Χριστού.
Κάνοντας όμως αυτά αποφεύγετε κάθε βία, μεταχειρίζοντας λόγια τα οποία διεισδύουν  στην καρδιά και να θυμάστε ότι ο άνθρωπος ανταποκρίνεται στο λόγο σας βλέποντας τις πράξεις σας.
Προσπαθήστε να ακολουθείτε τις Θείες εντολές εφαρμόζοντας στη ζωή σας αυτά, τα οποία ακούσατε στο Ευαγγέλιο και ο Κύριος θα είναι βοηθός σας σε όλες τις ημέρες της ζωής σας. Αμήν».
_DSC_0559
__DSC_0581
_DSC_0601
_DSC_0629
__DSC_0657
__DSC_0690

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...