Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Εκδήλωση στην Αίγινα για την Ορθόδοξη ιεραποστολή στην Κορέα.



blog counter


Κορέας Αμβρόσιος: "Δεν κάνουμε προσηλυτισμό.Δίνουμε μια μαρτυρία της Ορθόδοξης πίστης"

Φωτορεπορτάζ : Νεκτάριος Λαβούτας

ΠΗΓΗ.Αmen.gr


Την Παρασκευή 13η Ιανουαρίου 2012 στο κινημ/θέατρο «Τιτίνα» στην Αίγινα, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ. Εφραίμ και προέδρου του «Συλλόγου Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας» πραγματοποιήθει  η εκπνευσμένη ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Κορέας & εξάρχου Ιαπωνίας κ. Αμβροσίου.  
Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας του Σ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας κ. Νεκτάριος Λαβούτας, ο οποίος καλωσόρισε τους Σεβ. Μητροπολίτες, τον κλήρο, τις αρχές του νησιού, τους πιστούς που κατέκλισαν από νωρίς το χώρο. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος, κατάφερε να καθηλώσει το ακροατήριο με την ομιλία του που είχε σαν θέμα τις δυσκολίες των ανθρώπων στη σύγχρονη Κορέα και την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τον νέο τρόπο ζωής, λόγω έλλειψης πνευματικότητος. 

Χαρακτηριστικά είπε… 



«Το χρέος μας στην Κορέα είναι να κάνουμε γνωστή την 
Ορθοδοξία, τον πλούτο που έχουμε μέσα από την παράδοσή μας, να τον κάνουμε γνωστό σε αυτό τον κόσμο που υπηρετούμε. Έναν κόσμο με πολλά προβλήματα παρόλη την εξέλιξη που έχουμε, αυτόματη εξέλιξη. Δεν έχουν προλάβει να συνέλθουν από  αυτή την εξέλιξη και λόγω ότι δεν έχουν πνευματικό υπόβαθρο, έχει πολλά προβλήματα η κοινωνία. Θα σας αναφέρω μία συζήτηση που γίνεται έντονα αυτές τις ημέρες στην Κορέα. Με στοιχεία από το αστυνομικά δελτία που δημοσιεύθηκαν, ότι τα δύο χρόνια που πέρασαν, αυτοκτόνησαν 800 μαθητές Δημοτικού και  Γυμνασίου, για ποιο λόγο ; Γιατί δεν μπόρεσαν να αντέξουν τη Βία και την ταλαιπωρία που υπέστησαν από τους συμμαθητές τους. Συμμορίες από μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου που τους ταλαιπωρούν, βασανίζουν, τους βάζουν το κεφάλι μέσα στο νερό και θέλουν να τους πνίξουν. Τα παιδιά αυτά αφήνουν σημειώματα στους γονείς τους, που τους λένε ότι δεν μπορούν να αντέξουν άλλο και γι΄αυτό να τους συγχωρέσουν που αυτοκτονούν. Δεν λέγανε κάτι από την ταλαιπωρία τους, διότι οι γονείς θα το έλεγαν στους δασκάλους και θα είχαν επιπτώσεις τα παιδιά και φοβόντουσαν ότι θα είχαν περισσότερη βία από τις συμμορίες. Καταλαβαίνετε λοιπόν σε ποιο κόσμο είμαστε, πόσο σπουδαίο ρόλο έχει η Ορθόδοξη παράδοση, να περάσει μέσα στην κοινωνία το μήνυμα της χαράς της ελπίδος, της Ανάστασης του Χριστού. 





  
















Η Κορέα είναι η πρώτη χώρα του κόσμου σε αυτοκτονίες, κάθε μέρα αυτοκτονούν από στατιστικές 60 άτομα, γιατί είναι ξεκρέμαστοι πνευματικά οι άνθρωποι. Μέσα σ΄ αυτό τον χώρο προσπαθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία, κάτω από τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς. Δεν κάνουμε προσηλυτισμό εμείς, δίνουμε μια μαρτυρία της Ορθόδοξης πίστης σε αυτή την όμορφη χώρα με τα προβλήματά της που πριν λίγο σας περιέγραψα».

Η ομιλία έλαβε μορφή διαλόγου με το κοινό και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας απαντούσε στις διάφορες ερωτήσεις.
Ακολούθησε προβολή dvd από τη ζωή και τη δράση της Ι.Μ. Κορέας, όπου οι θεατές γνώρισαν από κοντά τις διάφορες στιγμές του Ιεραποστολικού έργου που επιτελείται. Η νεοσύστατη «Βυζαντινή Χορωδία Αίγινας» από ταλαντούχους ιεροψάλτες, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό για την άριστη ερμηνεία των εκκλησιαστικών ύμνων, καλάντων των Θεοφανείων. Ενθουσιασμό προκάλεσε στο κοινό  ένα τραγούδι γραμμένο ειδικά για τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας, από τον Πρωτ. π. Νικόλαο Γαρυφάλλου ο οποίος το συνόδευσε με τη φλογέρα του.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης έγινε η ευλογία της Άγιοβασιλόπιτας υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας Σπετσών & Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο οποίος απευθυνόμενος στον κατά σάρκα αδελφό του Σεβ. Μητρ. Κορέας τόνισε εκτός των άλλων… «Εμείς ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να έχετε υγεία, να έχετε δύναμη και τα τάλαντα που σας χάρισε ο Θεός να τα αξιοποιήσετε όλα για τη δόξα του Θεού. Με αυτή την ευχή επιτρέψατέ  μου να ευλογήσω την πίτα και να ευχηθώ Χρόνια Πολλά και ευλογημένα. Το έργο του Χριστού να αυξάνει στην Κορέα και η Εκκλησία της Κορέας να αυξάνει σε ποιότητα, σε αριθμό και να χαίρεστε με τις επιτυχίες για τη δόξα του Χριστού και για την ευλογία όλων των Κορεατών αδελφών μας.
Έτη Πολλά & Ευλογημένα». 
Στην είσοδο του κινημ/θεάτρου το κοινό μπορούσε να δει έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή και τα διάφορα στάδια του έργου της Ι.Μ. Κορέας καθώς επίσης διάφορες εικόνες από εκδηλώσεις, κατασκηνώσεις, κατασκευή εικόνων, ξυλογλυπτική και άλλα. Δεν θα πρέπει κανείς να αγνοήσει το σημαντικό έργο που επιτελείται σε ακαδημαϊκό επίπεδο, στο φημισμένο πανεπιστήμιο, HUFS  (Hankuk University of Foreign Studies).    από το τμήμα « Ελληνικών Σπουδών» που διδάσκει ο Σεβ. Μητρ. Κορέας κ. Αμβρόσιος.


















Την Κυριακή 15η Ιανουαρίου 2012 ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος, χοροστάτησε στον Όρθρο και στη Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν. «Παναγίτσας» στην Νίκαια . Πλήθος πιστών από όλες τις περιοχές της Ι.Μ. Νικαίας και όχι μόνο βρέθηκαν στον Ι.Ν για να πάρουν στην ευλογία του Σεβασμιωτάτου,  να τον αγκαλιάσουν ως παλαιό κληρικό της μητροπόλεως και γνώριμό τους. Ο Σεβ. Μητρ. κ. Αμβρόσιος είχε διατελέσει  ὑπεύθυνος Γραφείου Νεότητος και του ιδιαιτέρου Γραφείου του αειμνήστου Μητροπολίτου Νικαίας κυρού Γεωργίου Παυλίδου.  Αγκάλιασε τα πνευματικά του παιδιά, που κάποιοι από αυτούς είναι ιερείς σήμερα και ήρθαν με τις οικογένειες τους να τον ασπαστούν και να κουβεντιάσουν μαζί του.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ακολούθησε εκδήλωση με ομιλία τον ίδιο στον «Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός» στην Αθήνα, που διοργάνωσε το «Πατριαρχικό Ίδρυμα Ορθοδόξου Ιεραποστολής  Άπω Ανατολής».

Κατάμεστη η αίθουσα του «Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός» από το κοινό, για να ακούσει και να μάθει από το στόμα του Σεβασμιωτάτου τα έργα και τις πράξεις της Ι.Μ. Κορέας.

Το κοινό χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος κ. Λάππας Ιωάννης (dr Θεολογίας) ο οποίος αναφέρθηκε εν ολίγοις στο τεράστιο έργο που επιτελείται στη χώρα της «Πρωινής Γαλήνης» στην Κορέα.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητρ. Κορέας κ. Αμβρόσιος αναφέρθηκε σε τρία μεγάλα γεγονότα στο χρόνο που πέρασε,  που έχουν σχέση με την πορεία της Μητροπόλεώς του

Το πρώτο ήταν η χειροτονία σε ιεροδιάκονο του π. Αντωνίου, στελέχους της Ι. Μητροπόλεως, ενός μορφωμένου ευσεβούς νέου, με τρία πανεπιστημιακά πτυχία,  έγγαμου, που το ήθος και εκκλησιαστική του παιδεία τον έκαναν να ξεχωρίσει.




















Το δεύτερο ήταν η Ίδρυση του πρώτου ανδρικού μοναστηριού του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, με δύο δοκίμους μορφωμένους μοναχούς, (Θεολόγος και Μηχανικός). Για την οδήγηση στο μοναχικό βίο και στα πρώτα τους βήματα, προσκαλέσθη και  εδέχθη ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Ιβήρων, π. Βασίλειος ο οποίος στης 2 Φεβρουαρίου θα είναι μαζί με τον π. Χριστιφόρο στην Κορέα.

Το τρίτο ήταν η μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος των Κορεατών για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Κατά εκατοντάδες Κορεάτες επισκέπτονται τους Ι. Ναούς, το  book cafe Φιλοκαλία, το διαδίκτυο  για να μάθουν περισσότερα για την Ορθόδοξη πίστη.

Ακολούθησε η ερμηνεία πέντε παραδοσιακών τραγουδιών της Κορέας από ομάδα μεταπτυχιακών Κορεατών σπουδαστών του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με παραδοσιακές φορεσιές. Τέλος η προβολή dvd από τη χώρα της «Πρωινής Γαλήνης» αγαλλίασε τις ψυχές μας και θαυμάσαμε τη συνεισφορά έργο όλων αυτών που συμβάλλουν στο Ιεραποστολικό τους έργο.

Τη βραδιά έκλεισε ο Πρόεδρος του Φ.Σ.. κ. Μαρκαντώνης , ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο , για την θαυμάσια εκδήλωση.

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Αχελώου κ. Ευθύμιος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...