Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Εσπερινός της συγνώμης στον Καθεδρικό της Μόσχας (ΦΩΤΟ)



blog counter
www.Romfea.gr


Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης, 20.41
Ο Εσπερινός της Συγνώμης τελέστηκε χθες, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, με τη συμμετοχή κληρικών της Ρωσικής Εκκλησίας.
Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια του εσπερινού, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Αρχιεπίσκοπος Ίστρας Αρσένιος και ο Επίσκοπος Ντμιντρόφκι Θεοφύλακτος.
"Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα, αλλά και ιδιαίτερη στιγμή που ζητάμε συγχώρεση ο ένας από τον άλλον", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος, απευθυνόμενος προς το Εκκλησίασμα.
Επίσης ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στις καθημερινές συγκρούσεις των σχέσεων των ανθρώπων, οι οποίες πολλές φορές συνοδεύονται απο μίσος, κακία και φέρνει τους ανθρώπους στα άκρα.
"Ο καθένας έχει αδυναμίες και πάθη, γι΄αυτό και η συγχώρεση είναι μεγάλο πράγμα. Πρέπει να συγχωρούμε τον αδελφό μας, για να συγχωρέσει και ο Θεός εμάς", υπογράμμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Τέλος ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, ζήτησε από τους πιστούς να τον συγχωρέσουν, ενώ ευχήθηκε σε όλους Καλή Σαρακοστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...