Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ο Εγκοριέφσκι Μάρκος εγκαινίασε Ρωσικό Ναό στην Ταϊλάνδη



blog counter




Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της ομώνυμης Ιεράς Μονής, της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ταϊλάνδη, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Εγκοριέφσκι κ. Μάρκος.
Επίσης με ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου κατά τη Θεία Λειτουργία σε πρεσβύτερο χειροτονήθηκε ο ιεροδιάκονος Σεραφείμ Ραΐτσα, ο οποίος θα συνεχίσει να υπηρετεί στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης.
Στην Θεία Μυσταγωγία παρέστησαν προσκυνητές πιστοί από διάφορες ενορίες της χώρες, εκπρόσωποι της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ταίλάνδη, αρχηγός τοπικής διοίκησης.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Μάρκος εναπόθεσε στον ιερέα Δανιήλ έναν χρυσό επιστήθιο σταυρό, του οποίου ο πρώτος Ταϊλανδός Ορθόδοξος ιερέας δικαιούται για την αφοσίωση, την οποία επέδειξε στο έργο του για το καλό της Εκκλησίας και στη μετάφραση στα Ταϊλανδέζικα του βιβλίου «Ο νόμος του Θεού» του πρωθιερέα Σεραφείμ Σλομποντσκοί.
Επίσης ο κ. Μάρκος απένειμε του παράσημο του Αγίου Ιννοκέντιου Μόσχας Γ΄ Τάξεως, στον Αρχιμανδρίτη Όλεγκ Τσερεπάνιν, εκπρόσωπο της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ταϊλάνδη, για τον μακραίωνο αγώνα του επ΄αγαθώ της Εκκλησίας και επ΄αφορμής των 50ωνγενεθλιών του.
Την παραμονή ο Αρχιεπίσκοπος Μάρκος προήδρευσε συνεδρίας κληρικών, μελών των ενοριακών συμβουλίων των Ορθοδόξων Ιερών Ναών στην Ταϊλάνδη και την Καμπότζη, εκπροσώπων της Ορθόδοξης ενορίας από το Λάος και της Επιτροπής του Ιδρύματος Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ταϊλάνδη. Απολογισμό δράσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης για το έτος 2011 παρουσίασε ο Αρχιμανδρίτης Όλεγκ Τσερεπάνιν.
Μέλη ενοριακών συμβουλίων ενημέρωσαν για την πορεία των κοινοτήτων τους, αναφερόμενοι στις ιδιαιτερότητες της καθεμίας.
Εν κατακλείδι ο Αρχιεπίσκοπος Μάρκος ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους και τους ενημέρωσε ότι μέρος των ζητημάτων που έθεσαν θα λυθούν κατά τη διάρκεια της επισκέψεως, ενώ τα άλλα θα τεθούν στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο.
0-markos1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...