Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης



blog counter


Το Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης, συνεχίζον την θεσπισθείσαν παράδοση εόρτασε με λαμπρότητα και εφέτος την Κυριακή της Ορθοδοξίας και δέχθηκε εις τον Ιερόν Ναό του Αποστόλου Παύλου το πολυπληθές ποίμνιο όλων των Ορθοδόξων Παροικιών των Εκκλησιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ρωσίας, Αντιοχείας, Σερβίας και Ρουμανίας
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας και Προϊστάμενος του Ορθοδόξου Κέντρου και συλλειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος, καθώς και όλοι οι ιερείς των άλλων Ορθοδόξων Ενοριών της Γενεύης.
Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία έψαλαν εμμελέστατα και κατανυκτικά στα Ελληνικά, Γαλλικά, Ρωσικά και τα Ρουμανικά.

Μετά την λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας ανεφέρθη στην σημασία της εορτής της Κυριακής της Ορθοδοξίας και το πόσο ο σημερινός χριστιανικός κόσμος , πιστός ερμηνευτής της Οικουμενικής και Συνοδικής Συνειδήσεως προετοιμάζεται για την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Ορθοδόξου Συνόδου.
Η Ορθοδοξία, είπε δεν χρειάζεται να προτρέχει πιεζόμενη δια να δώση το μήνυμά της, οι συνθήκες όμως της σημερινής εποχής πιέζουν και επιβάλλουν να απαντήσουμε στα επείγοντα και πολλαπλά ερωτήματα του συγχρόνου ανθρώπου.






ΠΗΓΗ.Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...