Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Coptic Church Recognizes Martyrdom of 21 Coptic Christians



blog counter


Η Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε ότι η δολοφονία των 21 Αιγυπτίων Χριστιανών που σκοτώθηκαν από το λεγόμενο ισλαμικό κράτος στη Λιβύη θα εορταστεί το Ημερολόγιο της Εκκλησίας του.
Πάπας Tawadros ΙΙ ανακοίνωσε ότι τα ονόματα των μαρτύρων θα εισαχθεί Κοπτικής Συναξάριο, ισοδύναμο του Oriental Εκκλησίας στην Ρωμαϊκή Μαρτυρολόγιο. Αυτή η διαδικασία είναι επίσης ισοδύναμο με αγιοποίηση στην Λατινική Εκκλησία.
Ακούστε την έκθεση Junno Arocho για:
Σύμφωνα με terrasanta.net, το μαρτύριο των 21 χριστιανών θα εορταστεί στις 8 Amshir της Κοπτικής ημερολόγιο, ή 15η Φεβρουαρίου του Γρηγοριανού ημερολογίου. Η επέτειος συμπίπτει με την ημέρα της γιορτής της Υπαπαντής του Ιησού στο Ναό.
Αγωνιστές του Ισλαμικού Κράτους κυκλοφόρησε ένα φρικιαστικό βίντεο με τίτλο «Ένα μήνυμα υπογράφεται με αίμα στο Έθνος του Σταυρού» στην οποία κυκλοφόρησε μια προειδοποίηση λέγοντας ότι ήταν "νότια της Ρώμης." Στη συνέχεια προχώρησε να αποκεφαλίσει τους άνδρες Χριστιανούς, μερικοί από τους οποίους παρατηρήθηκαν βάζει στο στόμα τα λόγια στιγμές "Κύριε Ιησού Χριστέ" πριν από το θάνατό τους.
Ενώ οι δολοφονίες έχουν κτυπηθεί φόβους της εγγύτητάς του ισλαμικού κράτους στην Ευρώπη, έχουν επίσης ενισχυθεί πολλούς στην πίστη τους.
Σε μια συνέντευξη με τον Christian κανάλι SAT-7 ΑΡΑΒΙΚΑ την Τετάρτη, Μπεσίρ Kamel, αδελφός των δύο από τα Κοπτικής μαρτύρων, ακόμη και ευχαρίστησε τον Ισλαμικό Κράτος για συμπεριλαμβανομένης της δήλωσης της πίστης τους στα βίντεο πριν από τη θανάτωσή τους.
"ISIS μας έδωσε περισσότερα από ό, τι ζητήσαμε, όταν δεν είχαν επεξεργαστεί το μέρος όπου δήλωσαν την πίστη τους και ζήτησε από τον Ιησού Χριστό. ISIS μας βοήθησε να ενισχύσει την πίστη μας », είπε.
Μπεσίρ είπε ότι ήταν περήφανος για τους αδελφούς του Bishoy και Σαμουήλ, λέγοντας ότι το μαρτύριο τους ήταν «μια ένδειξη τιμής προς τον Χριστιανισμό».
Συνέντευξη Kamel με SAT 7-Αραβικά πήγε ιογενή, λαμβάνει πάνω από 100.000 προβολές μέσα σε λίγες ώρες από την απόσπαση του σε απευθείας σύνδεση. Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η αντίδραση του θα ήταν, αν είδε ένα ισλαμικό κράτος μαχητική, Kamel υπενθύμισε απάντηση της μητέρας του.
«Η μητέρα μου, ένας αμόρφωτος γυναίκα στα εξήντα της, δήλωσε ότι θα ζητήσει [του] να μπει στο σπίτι της και να ζητήσει από τον Θεό να ανοίξει τα μάτια του, γιατί αυτός ήταν ο λόγος που ο γιος της άρχισε την βασιλεία των ουρανών», δήλωσε ο Μπεσίρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...