Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Έκκληση της Ιεραποστολικής ομάδας: Η Μαρτυρία του Χριστού στα σύγχρονα έθνη.



blog counter


Aγαπητοί εν Χριστώ  αδελφοί, ο Χριστός «εν τω μέσω ημών».
Αισθανόμαστε την ανάγκη για μια ακόμα φορά να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας ευχαριστήσουμε  για την αυθόρμητη και πολύ συγκινητική προσφορά σας, για την ενίσχυση των Ιεραποστολικών φιλανθρωπικών και κοινωνικών σκοπών της διαδικτυακής  Ομάδας  Φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής που  ονομάζεται πλέον.
–Η Μαρτυρία του Χριστού στα σύγχρονα έθνη»
Η αγάπη σας και η συμπαράστασή  σας είναι αξιέπαινη και συγκινητική. Σας είμαστε ευγνώμονες για την  εμπιστοσύνη που μας δείχνετε  και για την βοήθειά σας, διότι παρέχει μεγάλη ανακούφιση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές στον κόσμο, στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στην εκτέλεση της εντολής του Κυρίου “πορευθέντες εις τον κόσμον άπαντα, κηρύξατε το ευαγγέλιο πάση τη κτίσει” (Μάρκ.ιστ).
Η εξέλιξη του ιεραποστολικού έργου συνδέεται αναπόσπαστα με την αυθόρμητη έκφραση των φιλάδελφων αισθημάτων μας προς τους νεόφυτους αδελφούς μας στην Ορθοδοξία. Πρέπει δε να έχουμε πίστη, ότι « Θεού εσμέν συνεργοί » στο έργο της ιεραποστολής, για το οποίο χρειάζεται πολλή προσευχή, ειλικρινής συμβολή και πρόθυμη συμπαράσταση σε όσους κοπιάζουν και μοχθούν. Εμείς «φυτεύομεν και ποτίζομεν. Ο Θεός αυξάνει».
Επίσης γνωρίζουμε  ότι η Ιεραποστολή δεν είναι μόνον διακήρυξη του Θείου Λόγου και ευαγγελισμός του λαού, αλλά και προσφορά φιλανθρωπίας και εμπράκτου υλικής αρωγής. Και όλα αυτά ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, χρώματος και φυλετικών ή εθνικών ιδιαιτεροτήτων. Η Πίστη μας είναι ζωντανή και καθάρια σαν το ατόφιο χρυσάφι και έτσι πρέπει να προσφέρεται, όπως εξ άλλου την παραλάβαμε· «ἐάν πεινᾶ οὐν ὁ ἐχθρός σου, ψώμιζε αὐτόν, ἐάν διψᾶ πότιζε αὐτόν, τοῦτο γάρ ποιῶν ἄνθρακας πυρός σωρεύσεις ἐπί τήν κεφαλήν αὐτού» (Ρωμ. ιβ΄, 20).
24
9
Αυτό είναι και το μεγαλείο και η διαφοροποιός δύναμη της Ορθοδοξίας, την οποία ασπάζονται όλο και περισσότερο οι αδελφοί μας στην Τρίτη Ήπειρο· η ανιδιοτελής αγάπη. Η αγάπη χωρίς αναμονή για ανταπόδοση και με μοναδική προσμονή τον φωτισμό και την ψυχική σωτηρία, τα οποία είναι και οι ως άνω αναφερόμενοι εκ του Αποστόλου των Εθνών «άνθρακες» της Πίστεως.
Με την Χάρη του Θεού συνεχίζεται η προσπάθεια για την ενίσχυση ορθοδόξων ιεραποστολικών κλιμακίων. Αν και η οικονομική κρίση συνεχίζει να δυσκολεύει την προσπάθειά μας, όμως η αγάπη και ο ζήλος των ευγενών δωρητών  και η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, συνεχίζουν να  σπάνε το φράγμα των αντίξοων καταστάσεων και συνθηκών.
Η  διαδικτυακή μας ομάδα  ξεκινάει μια νέα δραστηριότητα, προκειμένου να βοηθήσει το έργο των Ιεραποστόλων στην επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης. Η Μαδαγασκάρη είναι από τις πιο φτωχές περιοχές του πλανήτη μας και οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε καθεστώς απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης.


Στην  νεοσύστατη αυτή επισκοπή Τολιάρας και Ν.Μαδαγασκάρης με την μέριμνα του Θεοφιλέστατου επισκόπου της Προδρόμου (χειροτονία Ιανουάριος 2019), επιτελείται αθόρυβα ένα τεράστιας σημασίας ιεραποστολικό έργο. Συγκεκριμένα:
-Μέχρι τον Αύγουστο του 2019  πραγματοποιήθηκαν 1.500 βαπτίσεις. Δηλαδή 1.500 άνθρωποι έγιναν μέλη στο Μέγα Σώμα της Αγίας μας Εκκλησίας.





Δημιουργούνται νέες ορθόδοξες κοινότητες και η κατασκευή  ναών επιβάλλεται, αφού οι άνθρωποι εκκλησιάζονται μέχρι τώρα σε ναούς-καλύβες.


  



-Εγκαινιάστηκε κέντρο Υγείας-κλινική, προκειμένου να προσφέρει ανακούφιση στους χιλιάδες εμπερίστατους ανθρώπους της περιοχής, που ζούνε σε καθεστώς απόλυτης φτώχειας και πρωτόγονων υπηρεσιών υγείας και που ήταν υποχρεωμένοι να διανύουν απόσταση μέχρι και 40 χιλιόμετρα για να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας που τους ταλαιπωρούσαν.
69498278_755824421503428_2136485770058268672_n
Δωμάτιο από κρατικό νοσοκομείο
Υπάρχει όμως μεγάλη ανάγκη αγοράς φαρμακευτικού υλικού, προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά η κλινική.
φωτογραφίες από κλινική της ιεραποστολής
1Β
3.jpg
5





– Στην Τολιάρα λειτουργεί σχολείο της Επισκοπής, που θεωρείται ένα από τα τρία καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Εκεί φοιτούν μαθητές που  ξεπερνούν τους 600, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται. Έτσι δημιουργείται η επιτακτική ανάγκη της επέκτασης του κτιριακού συγκροτήματος με την δημιουργία νέων τάξεων,  ώστε όλο ένα και περισσότερα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της παιδείας αλλά και για  αποσυμφόρηση των ήδη υπαρχουσών αιθουσών οι οποίες τη δεδομένη στιγμή στεγάζουν 70 παιδιά κάθε μια!
Φωτογραφίες από το σχολείο της Επισκοπής




5
Ας μην ξεχνάμε ότι

Με 1 € στη Μαγαδασκάρη
  • Πληρώνεται το ημερομίσθιο ενός εργάτη, για εργασία μιας ημέρας.
  • Ένα παιδί πίνει γάλα και τρώει μπισκότα, κάθε πρωί επί ένα μήνα.
  • Πέντε ασθενείς παίρνουν δωρεάν τα φάρμακά τους, στις κλινικές της επισκοπής.
  • Μια οικογένεια παίρνει ρύζι ή όσπρια, για διατροφή τριών ημερών.
  • Ένας δάσκαλος πληρώνεται για μια ημέρα στα σχολεία της επισκοπής, για να μάθουν δωρεάν τα παιδιά γράμματα.

Για εμάς είναι λίγο, για εκείνους πολύ!
Για εμάς μικρή θυσία, για εκείνους μεγάλη προσφορά!
Χειροτονία διακόνου





Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν  οικονομικά στο ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης μπορούν να καταθέσουν τις δωρεές τους.
Α. Απ΄ευθείας στον τραπεζικό αριθμό της Ιεραποστολής
SWIFT (BIC) ETHNGRAA
IBAN Λογαριασμού Εθνικής Τραπέζης GR3901104680000046800782982
Ιερά Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.

Β. Στον παρακάτω λογαριασμό.
 Eurobank / 0026-0469-64-0100058162.
(IBAN, GR 6102604690000640100058162

Επειδή θα εκδοθούν και αποδείξεις, παρακαλούμε τους δωρητές να μας γνωστοποιούν τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση διαμονής).Το e-mail επικοινωνίας είναι: fdathanasiou@gmail.com.
Ευχόμαστε ο Κύριός μας, δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, να χαρίζει ουράνια αμοιβή στους ευγενείς δωρητές, αλλά να ευλογεί και να δυναμώνει τους ιεραποστόλους, τους ευαγγελιζομένους την ειρήνη στα πέρατα της γης.
Για την διαδικτυακή ομάδα -Μαρτυρία του Χριστού στα σύγχρονα έθνη
π. Δημήτριος Αθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...