Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗΣ ΣΚΛΑΒΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ


blog counter



(ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ)
από διαδήλωση των χριστιανών στο Καράτσι
από διαδήλωση των χριστιανών στο Καράτσι
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Πέντε χριστιανικές οικογένειες κακοποιήθηκαν και ήταν σε καθεστώς δουλείας από τους μουσουλμάνους εργοδότες τους, ιδιοκτήτες εργαστηρίων τούβλων.Απελευθερώθηκαν χάρη στην παρέμβαση της CLAAS (Centre for Legal Aid Assistance and Settlement) σε δικαστήριο της Λαχόρης στο Πακιστάν.
Μετά την απελευθέρωσή τους μια από τις οικογένειες διηγήθηκε την συγκλονιστική ιστορία της. Τα μέλη της ήταν θύματα καταναγκαστικών έργων και αντιμετωπίζονταν ως σκλάβοι για 25 περίπου χρόνια.
Μια από τις γυναίκες η  Safia Bibi άρχισε να εργάζεται μαζί με τον άντρα της AnwarMasih στη φάμπρικα αμέσως μετά τον γάμο τους.Έχει 9 παιδιά και όλα γεννήθηκαν στο εργαστήριο.Καθώς μεγάλωναν τα παιδιά άρχισαν κι αυτά να εργάζονται .Όλοι ζούσαν σ΄  ένα παράπηγμα χωρίς τουαλέτα στο εσωτερικό της φάμπρικας. Συνήθως δεν τους δινόταν η παραμικρή αποζημίωση για την εργασία τους.Όσες φορές αποπειράθηκαν να εγκαταλείψουν την δουλεία, τους χτυπούσαν και τους βασάνιζαν.Τους στερούσαν την τροφή για 15 συνεχόμενες ημέρες.
τουβλοποιεία στο Πακιστάν
τουβλοποιεία στο Πακιστάν
Το 2013 ο άντρας της Safia πέθανε από μια ασθένεια αλλά και από την αδυναμία και την κακομεταχείριση.Δεν κάλεσαν ποτέ ένα γιατρό στην καμαρούλα που έμεναν.Τα παιδιά τους δεν παρακολούθησαν την ταφή του πατέρα  γιατί ήταν εξαναγκασμένα να δουλεύουν ακατάπαυστα.Δεν τους άφηναν να πηγαίνουν ποτέ στην εκκλησία ούτε τα Χριστούγεννα .Ο Nasir Saeed, διευθυντής του CLAAS δήλωσε στο πρακτορείο Fides : « είναι τουλάχιστον λυπηρό στον 21ο αι.να συνεχίζει να υπάρχει κανονική δουλεία με σκλάβους στο Πακιστάν.Οι ιδιοκτήτες των εργαστηρίων τουβλοποιείας είναι συχνά πολύ πλούσιοι και κανείς δεν τους αγγίζει.Οι εργάτες είναι ως επί το πλείστον χριστιανοί και εργάζονται υπό καθεστώς δουλείας μια ολόκληρη ζωή για να εξοφλήσουν τα χρέη προς τα αφεντικά τους, χρέη που έχουν ισχύ σε ολόκληρες γενιές.Μερικές φορές τους πουλούν από το ένα εργαστάσιο στο άλλο.Η κυβέρνηση έχει επίγνωση της κατάστασης αλλά ποτέ δεν έλαβε σοβαρά μέτρα ».Οι χριστιανοί αντιπροσωπεύουν το 2% από τα 185.000.000 των κατοίκων του Πακιστάν.
Θύματα διακρίσεων αποτελούν οι χριστιανοί πλέον και στην Ευρώπη.Το « Παρατηρητήριο της μη Ανοχής και Διακρίσεων κατά των χριστιανών στην Ευρώπη » στην ετήσια αναφορά του που δημοσιοποίησε  για το 2013 καταγγέλει 241 κρούσματα στον τομέα του δικαίου, της πολιτικής, των τεχνών και των ΜΜΕ. Ενώ αναφέρει 133 περιπτώσεις βανδαλισμού εκκλησιών σε 11 χώρες στην Ευρώπη.Καταγράφει 41 νόμους σε 14 ευρωπαικές χώρες που αποτελούν εμπόδιο στην ελέυθερη άσκηση της πίστης των χριστιανών.Η μη ανοχή παρατηρείται ως και στο διαδίκτυο με 15 καταγεγραμμένες περιπτώσεις σε 6 χώρες. (lesobservateurs.ch 16.05.14 ,Fides)
ΠΗΓΗ.ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...