Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Μικρό αφιέρωμα στον μακαριστό Ορθόδοξο Ινδονήσιο Ιεραπόστολο π.Αθανάσιο Manalu,που κοιμήθηκε σήμερα (25/12/2013)



blog counter\

.

1524849_695523070466726_1592794997_n
Κοιμήθηκε σήμερα τα ξημερώματα 25 Δεκεμβρίου 2013, ο ορθόδοξος Ινδονήσιος Ιεραπόστολος π.Αθανάσιος Manalu, για να εορτάζει από φέτος την Γέννηση του Θεανθρώπου στο υπερουράνιο θυσιαστήριο.
Ο μακαριστός π.Αθανάσιος είναι κατά σάρκα αδελφός του π.Χρυσοστόμου Manalu,Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ινδονησίας..Το ορθόδοξο ιεραποστολικό κλιμάκιο της Μητρόπολης Σιγκαπούρης στην Σουμάτρα έχασε ένα βασικό και άξιο στέλεχος.Ο π.Αθανάσιος είχε  σοβαρό πρόβλημα καρδιακής ανεπάρκειας και τον τελευταίο χρόνο ήταν σχεδόν κατάκοιτος.Έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς στο εξωτερικό..Αλλά τα χρήματα ήταν πολλά και παρόλες τις προσπάθειες  δεν μπόρεσαν οι συγγενείς του να τα συγκεντρώσουν.Η φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε ο π.Αθανάσιος  ήταν και αυτή ακριβή και έφτανε μηνιαίως  τα 200 δολλάρια.Έτσι  αναγκάστηκε να σταματήσει την φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να καλύψει με τον μικρό μισθό του τα έξοδα των πέντε παιδιών του..
Η κηδεία του θα τελεστεί στο χωριό Siparbue στην εκκλησία της Ανάστασης του Χριστού της ομώνυμης ορθόδοξης κοινότητας.

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του μακαριστού ιεραποστόλου δημοσιεύουμε παλιότερο άρθρο μας από το ιστολόγιο-Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ με τίτλο
“π.Αθανάσιος Manalu-Ένας ακούραστος και αφανής εργάτης της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Σουμάτρα.
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να τον κατατάξει μετά δικαίων. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!
πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου
Ο π.Αθανάσιος Μanalu,κατά σάρκα αδελφός του π.Χρυσοστόμου ,είναι ο δεύτερος Ορθόδοξος ιερέας ,που διακονεί στην Σουμάτρα.Είναι έγγαμος και πατέρας πέντε παιδιών.
Χειροτονήθηκε το 2003 από τον πρώην Μητροπολίτη Χόνγκ-Κόνγκ κ.κ.Νικήτα.
Διαμένει στο Tarutung ,τριακόσια(300) χιλιόμετρα μακρια από το Medan.
Είναι ο άμεσος συνεργάτης του π.Χρυσοστόμου στα ιερατικά καθήκοντα και διακονεί ως εφημέριος στην Ορθόδοξη κοινότητα της Αγίας Ευδοκίας ,στην κοινότητα της Αναστάσεως του Κυρίου στο Tarutung και όπου αλλού χρειαστεί.
Ο π.Αθανάσιος,η πρεσβυτέρα και τα πέντε παιδιά του.
Α.Φωτογραφίες από την Χειροτονία του.
Β.Εικόνες από την πολυποίκιλη διακονία του.



Oμαδικές βαπτίσεις στο νησί Νίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΚΑΙ 2021.

blog counter Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί «ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών». Ευχαριστηριακές δοξολογίες οφείλουμε στον «ενανθρωπήσαντα» Θεό μας...